Udtalelser

  • Udtalelser fra klienter, samarbejdspartnere og kursister.

Fra Klientbehandlinger:

“Vi er virkelig glade og tilfredse med dysfagiforløbet hos Nete fra ErgoSpecialisten. Hvis Nete ikke var kommet ind i billedet, var Ole aldrig kommet til at spise igen og måtte få 100 % sonde-ernæring efter en hjerneskade i 2021. Ole fik ingen relevant dysfagitræning, hvor han var henvist til, hvorfor vi henvendte os til ErgoSpecialisten.
Nete udførte en grundig undersøgelse, lavede træning og behandling og fik Ole tilbage til at kunne spise, og lærte også tværfagligt personale omkring relevant tilgang til spiseaktivitet og god mundpleje. Vi har haft 2 dysfagi-forløb hos Nete, da Ole blev ramt af covid-19 i 2022, og blev indlagt, hvor al spisning stoppede. Men han blev optrænet til igen, at kunne spise dagligt, små måltider suppleret med sonde-ernæring. Hvis der bliver noget senere tager vi helt sikkert fat i Nete igen.
Nete er flexibel med både behandlingstider, der er aldrig afbud og vi får tilpasset træningstider, når det passer Ole bedst”.
3. nov. 2022 Allice og Ole Knudsen (68 år)

“I ErgoSpecialisten har jeg afsluttet et kortere, men virkelig godt forløb. Jeg har i 3 år døjet med dysfagi og reflux efter en apopleksi, og har vågnet hver nat grundet opkast og ubekvemhed. Nu er natterenderiet forsvundet.
Nete har også givet mig viden, råd, vejledning og træning, som jeg ikke har fået andre steder. Min mand og jeg har fået forklaringer på, hvad der er sket i min hals, og hvorfor jeg ikke kan synke spyt uden at hoste, og hun har forklaret hvad næste skridt kan være i min behandling. Nete er professionel, ved alt muligt om dysfagi og hun har givet mig relevante øvelser. Efter 18 dages træning er min reflux er forsvundet, og den er blevet væk efter vores opfølgende snak efter 4 måneder. 🤗”
10. aug. 2022, fam. Hansen (72 år)

“Jeg har fået lavet en kranienerveundersøgelse og efterfølgende mange behandlinger i ErgoSpecialisten, som har gjort jeg kan spise helt normal mad igen fremfor blendet, hakket. Min kæbe og mund blev smadret efter en trafikulykke og jeg kunne ikke tygge maden og spise pænt. Nete har trænet, trænet og trænet og har lavet flere spisetests med mig. Nu kan jeg spise den mad jeg har lyst til, og min tale er også blevet bedre”.
2. Juli 2022, Mads (22 år)

“Tusind tusind tusind tak, Nete. Endelig kan jeg spise en mundfuld mad, synke det, og bare nyde, at jeg ikke skal spytte det ud eller kløjes i det. Det er virkelig livskvalitet, der betyder noget for mig og min familie”.
3. feb. 2022, Yrsa (49 år)

“Det kan ikke beskrives, hvor glad jeg er for mit forløb hos Nete. Mig og min kone er ovenud tilfreds, og vil til enhver tid bruge Nete igen.
Efter en hoved-halscancer har jeg valgt at gå til genoptræning hos Nete, da sygehus og kommuneterapeuter ikke kunne hjælpe mig. Nete har taget mig alvorligt, trænet og behandlet mig for trismus, lymfødem og dysfagi. Jeg har fået ordentlige øvelser jeg kan bruge til noget, og jeg er gået fra en sonde til at spise normal mad og drikke.
Jeg kan helt klart anbefale behandlinger hos Nete, hun er professionel og ved hvad der skal til, for at man kan få livkvaliteten tilbage efter et langt sygdomsforløb.”
4. okt. 2021 Jørgen Thomsen (68 år)

“Min 6 måneders søn fik klippet tungebåndet fra fødslen. Pludselig ville han ikke ammes/tage fat. Vi henvendte os til Nete, da Kommunen ikke kunne hjælpe os, og efter bare 4 behandlinger med fuld fokus på tunge-sutteteknik igennem leg og hjemmetræningsøvelser begyndte han igen at tage rigtig fat, og vi har ikke haft problemer siden”.
14. juli 2021 Mads og Malene


Fra kursister og samarbejdspartnere:


At deltage i Netes kursus, i behandling og træning af dysfagi august 2023, har givet mig flere værktøjer til at blive skarpere på min kliniske ræsonering og hvilken type behandling og træning som giver de bedste betingelser for at opnå bedre resultater for mine borgere. Derudover er Nete utrolig god til at holde undervisningen praksisnær og inddrage kursusdeltagere så man har afprøvet det på egen krop. Trods erfaring og flere kurser indenfor dysfagi, har jeg lært noget nyt på dette kursus. Nete øger altid min interesse for dette felt, og jeg ved at det ikke er sidste gang jeg sidder foran hende og lærer noget nyt omkring dysfagi.
29. August 2023, Kristina Nikoline Madsen, Ergoterapeut. 

Kursus i behandling og træning af dysfagi: En meget god og intensiv kursusdag på højt fagligt niveau. Stort udbytte og redskaber, som man kan gå direkte hjem og anvende i egen praksis, derfor vil vi klart vil anbefale det til andre ergoterapeuter, som arbejder med synkefunktionsvurderinger, F.O.T.T.,  måltidsscreeninger og påvirket ansigtsmimik, uanset om deres praksis er i akutfasen eller den rehabiliterende fase. Vi havde god gavn af, at være 2 af sted, så vi forsat kan spare med hinanden efter kurset.
23. april 2023 Ergoterapeut Anne-Mette Ørgaard og Ergoterapeut Laila Visholm, Regionshospitalet Gødstrup

Jeg har i dag været på kursus hos ergospecialisten v. Nete Deela Rauhe Harreby i forbindelse med træning og behandling af klienter med dysfagi. Sikke en oplevelse! Der var rigtig meget læring og det gav mig et helt nyt indblik i dysfagiens verden. Jeg brænder for ny viden inden for netop dette emne, og dette var det første skridt for mig til at realisere en drøm om at blive specialist i dysfagi.
Jeg vil KLART anbefale alle ergoterapeuter og andre faggrupper som arbejder med denne målgruppe, at komme på dette kursus. Det vil gøre en kæmpe forskel i vores interventioner, både monofagligt og tværfagligt☀️
17. april 2023 Ergoterapeut Jannie Burmeister, Bo-og dagtilbuddet Astrupparken, Aalborg

Tak for et rigtig godt Kursus i behandling og træning af dysfagi, hvor det var dejligt at få praksisviden, som jeg kan arbejde videre med ud fra undersøgelserne. Nete er rigtig god til at lære fra sig og behagelig at have som underviser.
18. april 2023, Ergoterapeut Jette Therkildsen, Vejle Kommune

Dysfagikurset er alle pengene værd. Det giver en kanon god forståelse for den enkelte borgers problemstilling. Klar anbefaling herfra.
18. nov. 2022 Ergoterapeut Cecilia Møller, Neurocenter Østerskoven, Afd. Medfødt Hjerneskade, Hobro

“Jeg vil varmt anbefale Nete/Ergospecialisten, der med sine høje faglighed, positive indstilling og professionelle proaktive indsats, har været med til at reimplementere ikke blot korrekt tilgang til dysfagi hos borgerne, men også ergoterapeutiske arbejdsmodeller og dokumentationspraksis.
Nete blev hentet ind som ekstern specialist til en bunden opgave, men hun fik hurtigt øje på yderligere udviklingspotentialer, og fik frit spil til at implementere, hvad hun fagligt vurderede nødvendigt på begge afdelinger.
Jeg vil til enhver tid hyre Nete igen og varmt anbefale hende både som specialist til borger/patientrettede udrednings/behandlingsopgaver, samt udvikling af faglighed og kompetencer på medarbejer- og afdelingsniveau”.
23. okt. 2022 Christine Nørgaard Guldhammer, Tilbudsleder Neurocenter Østerskoven

“I AOF Nordjylland har vi med succes igennem de seneste 4 år benyttet Nete til dysfagi-undervisning for Rengøringsenheden, Hjemmeplejen og Plejebolig i Aalborg Kommune. Deltagerne på kurserne har udtrykt stor tilfredshed med undervisningens form og indhold. I forbindelse med elektroniske evalueringer er Nete endvidere vurderet til at være en meget dygtig formidler” 23. juni 2023 Palle Ahle, AOF Nordjylland

Nete er en super dygtig og dedikeret ergoterapeut. Hun engagerer sig i sine klienter, er professionel og en af de bedst uddannede indenfor hendes område. Samtidig er hun en fantastisk kollega, sparringspartner og ven, som jeg kun kan give min bedste anbefaling.
25. april 2022 Lisbet Pagter, Coach og rådgiver for pårørende til veteraner, Ledelsesrådgivning, Undervisning, Udviklingskonsulent

“Nete har en kæmpe viden indenfor dysfagi, og er rigtig god til at formidle viden, så det ikke bliver tørt og kedeligt. Hun har givet mig viden om anatomi, fysiologi og andre emner indenfor dysfagi, jeg kan bruge i morgen, når jeg går på arbejde. Hun er en rigtig dygtig underviser, der har gode øvelser undervejs, så man bedre forstår problemstillingerne”.
19. juni 2021 Berit, SOSU, kursist på dysfagi intromodul