Kurser

Næste kursus i Træning og behandling af dysfagi afholdes mandag den 28. august 2023 på Novi Science i Aalborg. Se nedenstående kursusbeskrivelse.

Kontakt ErgoSpecialisten, hvis du ønsker at forhøre dig om andre muligheder.

 • Træning og behandling hos klienter med dysfagi den 28. august 2023 (Ledige pladser – læs nedenstående kursusbeskrivelse)

 • 3 dages kursus “Håndtering af øvre dysfagi” den 14. 15 marts + 12. april (udsolgt) og 5.6. sept. +3. oktober 2023 (Udsolgt)

 • MISA-McGills Ingestive Skills Assesment- en aktivitetsbaseret måltidsundersøgelse ved øvre dysfagi den 6.7. juni 2023

 • Tidlig opsporing af dysfagi for rengøringspersonale, 3 timers kursus den 21. april, 2. maj, 1. juni, 20. juni (Udsolgt).

 • Introduktion til systematisk opsporing af dysfagi hos plejepersonale, 3 timers kursus Hold 7 den 28. april, Hold 8 den 27. oktober 2023 (Udsolgt).

 • Har du eller din arbejdsplads behov for et kompetenceløft, et skræddersyet kursus eller en temadag? Du er altid velkommen til at kontakte ErgoSpecialisten.

Kursus i træning og behandling hos klienter med dysfagi – ledige pladser

Mangler du mere viden og inspiration til at omdanne dine dysfagi undersøgelsesfund til en behandlingsplan og hvordan du kan udføre træning og behandling i dysfagiforløbet?

Så er denne kursusdag noget for dig. Der sættes fokus på hvordan du bruger dine resultater og observationer til den videre behandlingsplanlægning, og hvordan du kan træne med klienter med forskellige problemstillinger indenfor dysfagi.

Vi skal være skarpe på anatomien og synkefysiologien i vores undersøgelsesfund, for at lave en effektiv og målrettet dysfagibehandling. Du får på dette kursus viden om anatomi, synkefysiologi og kranienervernes betydning samt hvordan du kan lave en kranienerveundersøgelse relateret til aktiviteten at spise et måltid. På kurset gennemgåes forskellige problemstillinger hos klienter med dysfagi, hvor vi sammenkobler undersøgelsesfund til den videre behandling og træningsmetoder, som kobles med nyeste evidens og best practice. Derudover har vi fokus på klinisk ræsonnering, således du efter kursusdagen bliver endnu mere skarp på at lave en målrettet evidensbaseret behandling/træning i egen praksis. Der indgår praksisøvelser undervejs i kurset.

 • Dato: Mandag den 28. august 2023 kl. 9-16.00
 • Underviser: Nete Deela Rauhe Harreby, Specialist ergoterapeut i dysfagi og neurorehabilitering. Dysfagi instruktør samt ejer og stifter af ErgoSpecialisten. 
 • Sted: NOVI Science Park, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø.

Der er gratis parkering. Ved ankomst skal du indregistrere din bil i receptionen.

Målgruppe: ergoterapeuter og andre der træner/behandler mennesker med forskellige problemstillinger indenfor dysfagi og spiseaktivitet eller har interesse herfor. Det anbefales du har kendskab til den normale synkeproces. Du er velkommen til at tage egne cases eller problemstillinger med, da der afsættes tid til fælles faglig sparring.

Pris: 2800 Kr.

Prisen er inkl. Materialer samt forplejning, alm. kaffe/the formiddag og eftermiddag, samt frokostbuffet i kantinen.

Andet praktisk: Der kan tilkøbes diverse specialkaffe i maskinerne i loungeområdet, hvor der skal betales med mobilepay.

Tilmelding, send en mail til info@ergospecialisten.dk med navn, adresse og arbejdssted samt om du ønsker at betale med EAN nr. eller bankoverførsel. Betaling skal ske senest den 7. august 2023

Spørgsmål vedr. kurset: mail til info@ergospecialisten.dk

Tilmelding er bindende, og du er først tilmeldt når kurset er betalt.

Der er 14 pladser på kurset, som fordeles efter ”først til mølle-princippet”. Såfremt der ikke er nok tilmeldte, forbeholder arrangøren sig retten til at aflyse kurset, og pengene refunderes.

Kursusindhold:

 • Anatomi og synkefysiologi
 • Kranienervernes betydning i spiseaktivitet
 • Kranienerveundersøgelse relateret til spiseaktivitet
 • Fra undersøgelsesfund til målrettet behandling og træning af dysfagi
 • Træningsmetoder og evidens
 • Introduktion til Food Science- madvidenskab ift. dysfagi
 • Brug af kost og væskekonsistenser og evidens
 • Gennemgang af dysfagi problemstillinger
 • Viden om nyeste evidens og best practise på dysfagi området
 • Praksisøvelser
 • Klinisk Ræsonnering og faglig sparring
 • Der udstedes kursusbevis

Udtalelser fra tidligere kursister:

Tak for et rigtig godt Kursus i behandling og træning af dysfagi, hvor det var dejligt at få praksisviden, som jeg kan arbejde videre med ud fra undersøgelserne. Nete er rigtig god til at lære fra sig og behagelig at have som underviser.
18. april 2023, Ergoterapeut Jette Therkildsen, Vejle Kommune

Jeg har i dag været på kursus hos ergospecialisten v. Nete Deela Rauhe Harreby i forbindelse med træning og behandling af klienter med dysfagi. Sikke en oplevelse! Der var rigtig meget læring og det gav mig et helt nyt indblik i dysfagiens verden. Jeg brænder for ny viden inden for netop dette emne, og dette var det første skridt for mig til at realisere en drøm om at blive specialist i dysfagi.
Jeg vil KLART anbefale alle ergoterapeuter og andre faggrupper som arbejder med denne målgruppe, at komme på dette kursus. Det vil gøre en kæmpe forskel i vores interventioner, både monofagligt og tværfagligt☀️
17. april 2023 Ergoterapeut Jannie Burmeister, Bo-og dagtilbuddet Astrupparken, Aalborg

Kursus i behandling og træning af dysfagi: En meget god og intensiv kursusdag på højt fagligt niveau. Stort udbytte og redskaber, som man kan gå direkte hjem og anvende i egen praksis, derfor vil vi klart vil anbefale det til andre ergoterapeuter, som arbejder med synkefunktionsvurderinger, F.O.T.T.,  måltidsscreeninger og påvirket ansigtsmimik, uanset om deres praksis er i akutfasen eller den rehabiliterende fase. Vi havde god gavn af, at være 2 af sted, så vi forsat kan spare med hinanden efter kurset.
23. april 2023 Ergoterapeut Anne-Mette Ørgaard og Ergoterapeut Laila Visholm, Regionshospitalet Gødstrup

Kursus: Håndtering af Øvre dysfagi-for ergoterapeuter, der genoptræner på basalt og avanceret niveau

Hold 28 den 14.-15.marts+12. april Udsolgt.
Hold 29 den 5.6. sept.+3. okt. Udsolgt.

Bookes via Plan2Learn. Ledige pladser på næste kursus på Hammel Neurocenter – se link nederst

Der stilles skarpt ind på de to ergoterapeutiske undersøgelsesredskaber Facial-Oral-Tract-Therapy- Swallowing Assesment og Saliva (F.O.T.T.- S.A.S.) og McGill Ingestive Skills Assessment (MISA).

F.O.T.T.-SAS er undersøgelse af synkning af sekret og anvendes som konklusionen på, om oralt indtag kan initieres i form af eks. terapeutisk spisning.

MISA er et ergoterapeutisk observationsbaseret undersøgelsesredskab til at vurdere voksne klienters evne til sikker, effektiv og selvstændig indtagelse af mad og drikke under et naturligt måltid.

Link til kursusbeskrivelse samt tilmelding

MISA McGills Ingestive Skills Assesment- en aktivitetsbaseret måltidsundersøgelse ved øvre dysfagi

Hold 004-21 den 6.7.juni 2023
Bookes via Plan2Learn, Hammel Neurocenter – se link nederst

Certificeringskursus- Der stilles skarpt ind på det ergoterapeutiske undersøgelsesredskab MISA, som er et observationsbaseret undersøgelsesredskab til voksne klienters evne til sikker, effektiv og selvstændig indtagelse af mad og drikke under et naturligt måltid

Link til kursusbeskrivelse samt tilmelding

 • https://rm.plan2learn.dk/Kursusvalg.aspx?id=50371
Dysfagi instruktør teamet i Danmark. Fra venstre: Annette Kjærsgaard, Ulla Andersen, Nete Deela Rauhe Harreby, Linda-Maria Delgado Grove, Masumi Takeuchi Holm og Tina Hansen.